Monday, December 22, 2014

Celebrity Lass Serbaguna (^_^)

Celebrity Lass memang terbaik!

Serba guna, hilangkan bau hanyir ikan pun boleh (^_^)

WA / SMS : 017-4336075 untuk dapatkan segera Set Lengkap #celebritylass anda hari ini juga 😊

#sayajual #hilangkanbaubadan #trialcelebritylass #celebritylassPutrajaya #teamdms #BabyCL #ketiakbusuk #baubadan #odorless #clteammar

Wednesday, December 17, 2014

Set Cantik Terbaik

Set Cantik Premium

Haaa... ni tak tau nak cakap macam mana. Pendek kata, siapa-siapa yang nak cantik cun melecun tu bolehlah cuba Set Cantik Premium ni. Set mengandungi:

♡ Collagen Powder Shaklee + Vitamin E + Vitamin C ♡

Jika nak salah satu saja pun boleh. Sangat berkesan untuk cantikkan kulit dan hilangkan parut, gebu gebas lagi di samping kesan-kesan lain yang marvellous.

Paling best semua ni tengah promosi tau! Best! Best! Best! 😙😙😙

Cepat-cepat WA / SMS : 017-4336075 untuk kita borak-borak diskaun berbaloi-baloi 😄

#sayajual #sayajualshaklee #shakleeputrajaya #VitaminE #cantik #kulit #VitaminC #collagen #Kolagen #ShakleeCollagenPowder

Tuesday, December 9, 2014

Testimoni ESP Shaklee Memang Terbaik!

Ramai yang tegur perubahan saya:

♥ Parut dah pudar
♥ Jerawat dah makin kurang
♥ Kulit dah tak kusam

Ramai gak yang tanya macam mana. Haa.. nilah kesan ESP Shaklee. Semua saya dapat.

Nak cuba #ESPShaklee roger saya cepat-cepat tau.

Saya nak bantu anda dapatkan kulit lebih cerah dan anjal
#sayajualshaklee #shakleeputrajaya #setcantik #setkulitcantik #sayajual #Shaklee

Monday, December 8, 2014

Hilangkan Jerawat Dengan Vitamin C

Vitamin C Hilangkan Jerawat

Bila jerawat naik kat muka ni, baru nak serius makan #VitaminC hehe.. sebelum ni ada la jugak terselang makannya. So nak hilangkan #Jerawat ni cepat-cepat, me ambil 2 biji Vitamin C #Shaklee setiap hari. Actually 1 biji dah cukup. Sebab tu sebotol tahan 6 bulan (mana nak dapat yg lain kan) 😄

Wednesday, December 3, 2014

Vitamin Cantik Shaklee

Promosi Shaklee Disember 2014:

Vitamin E  dan Vitamin C

1.  Promo Vita C beli 6 percuma 1, Promo Vita C ada diskaun 5% untuk pembelian 2 botol

2. Promo Vit E beli 6 percuma 1, promo Vit E ada diskaun 5% untuk pembelian 2 botol

Sangat teruja tau sebab Vitamin C dan Vitamin E ni famous utk kecantikan tau. Sebulan promosi ni, grab cepat klu nak kulit cun melecun 😘😘😘

Bila bergabung memang marvellous! Keduanya sangat sinonim sebagai vitamin cantik untuk kulit gebu dan halus mulus. Keduanya tengah promosi bulan ni tau, jimat sangat-sangat jimat  👍

Meh WA/sms kita untuk konsultansi lanjut dan diskaun berbaloi-baloi 😄

COD di sekitar Putrajaya dan pos laju ke seluruh Malaysia

#sayajual #sayajualshaklee #shakleeputrajaya #VitaminE #cantik #kulit #VitaminC

Monday, December 1, 2014

Tips Hadapi Healing Crisis (Jerawat)

Assalamualaikum semua =)

#Tips Hadapi Healing Crisis

Pernah dengar kan healing crisis? Kesan healing crisis ni bermacam-macam mengikut badan seseorang. Ada yang naik jerawat, ada yang pening, ada yang muntah, ruam etc. di awal pengambilan sesuatu produk. Itu tandanya badan kita sedang respon dengan produk tersebut.

Kali ni kami nak share tips hadapi healing crisis yang disebabkan pengambilan supplemen terutamanya yang menyebabkan break out (jerawat). Tapi syaratnya supplemen yang diambil itu mesti lah selamat dan semulajadi supaya semua tips dapat digunakan tanpa was-was =)

Tips Hadapi Healing Crisis:

1. Banyakkan pengambilan air masak untuk seimbangkan  semula kandungan air dalam badan. Kadang kala badan terlalu panas menyebabkan kita rasa loya, pening dan sebagainya.

2. Kurangkan dos pengambilan supplemen sehingga badan serasi dengan supplemen dan kesan healing crisis semakin reda

3. Elakkan pengambilan kafein dan ais semasa proses  healing crisis.  Memang tak sesuai ambil kafein dan supplemen dalam masa yang sama

4. Jarakkan waktu pengambilan supplemen dengan produk supplemen lain atau ubat-ubatan. Badan 'terkejut' kalau semuanya masuk sekaligus tak sempat nak proses 

5. Jangan hentikan pengambilan supplemen kerana badan sedang cuba serasi dan respon dengan supplemen tersebut

6. Kurangkan penggunaan produk kecantikan terus kepada wajah / jerawat. Biar kulit 'bernafas' supaya cepat proses pemulihan

7. Sabar dan sabar.. Sekurang-kurangnya dalam tempoh seminggu akan pulih seperti sedia kala
In sha Allah, konsisten amalkan tips ini supaya cepat kesan Healing Crisis ni dapat diatasi.

Selamat mencuba =)

Friday, November 28, 2014

Belajar Daripada Kesilapan

Walau apa pun kesilapan kita, belajarlah daripada kesilapan itu =)

Wednesday, November 26, 2014

Nak Kulit Moist?

Saya suka Omega Guard Shaklee ni.

Selain khasiatnya dalam pic ni, satu lagi yang buat saya terus amalkan Omega Guard adalah untuk lembabkan kulit. Ya, kulit akan jadi moist gitu! 😙😙😙

Mula-mula dulu makan Omega Guard untuk kawal kolestrol dan lemak. Lepas tu perasan kulit kering dah kurang.. muka pulak ala2 glowing moist.. oh, sukanya!

Psst.. kulit cantik dengan Omega Guard #Shaklee ni dah banyak testimoni tau. Sayalah salah sorang yang dah tak ada masalah kulit kering 😄😄😄

Bulan ni promosi beli 6 percuma 1 #OmegaGuard tau.. sempat lagi kalau nak share dengan kawan-kawan. Untung dan jimat 👍👍👍

Cepat-cepat WA / SMS : 017-4336075 ~ Konsultansi terbaik untuk anda 😉

Sunday, November 23, 2014

Bawa Celebrity Lass Ke Karnival Upin Ipin

Upin Ipin

Hari ni sajela ikot kehendak anak nak pegi karnival upin ipin kat picc putrajaya nu..

Pagi2 lagi dah siap2..kul 8.30 dh gerak konon xnk bersesak2 kalau g lambat..

Tapi sangkaan meleset sungguh! Sampai2 je dah penuh org sesak 😭😭😭

Dah sesak2 tu faham2 la macam2 versi bau kutiak hanching tawar..

Dalam bersesak tu sempat gak le cium kutiak sendiri kot2 ada haruman yg menggangu emosi org depan,belakang, kiri dan kanan😝😝

Fuhhh!! Seb baik bau perfume jek xde bau 'hancing tawar'..berkesanla produk #CelebrityLass kak Yaya ni👍👍

Baru 3 kali guna n memang saya xperlukan deodorant dah, suka sangat2 😁

Ni no Kak Yaya 017-4336075 kot2 awak pun xsuka pakai deodorant..bolehla tukar dgn CL lebih bebas mcm xpakai apA2 je kat kutiak tu hihi.

Sekarang ada promosi tau!

Saturday, November 22, 2014

Resipi Spageti Sardin

Alhamdulillah,

Pagi ni masak Spageti Sardin, anak-anak suka makan habis semangkuk. Mama makan bermangkuk-mangkuk 😄😄😄

Resipi paling ringkas dan cepat hihi.. jom ne kongsikan:

Bahan-bahan:

1. Spageti
2. Satu tin sardin besar (jenama ikut suka)
3. Bawang besar
4. Telur 2 biji
5. Gula dan garam

Caranya:

1. Rebus spageti dalam air yang dicampur sedikit garam dan minyak - tos kan apabila dah masak

2. Tumis bawang besar, masukkan 2 biji telur dan kacau bagi hancur

3. Masukkan sardin, kacau bagi hancur. Tambah air sikit supaya tidak terlalu pekat

4. Masukkan gula dan garam, biar sekejap dan siap! 😄

Ringkas tapi sedap 👍👍👍👍

Kalau nak lagi sedap kena tambah sos spageti. Tapi tak tambah pun tak apa sebab kuah sardin tu dah sedap =)

Dah siap tu hidang kat anak-anak memang suka sangat lah dorang. Minum pula segelas Tamar Cocoa dan Meal Shakes Shaklee. Kenyang sampai tengah hari hehe..

Ok, selamat mencuba ya 😄😄😄

Friday, November 21, 2014

Celebrity Lass ~ Penghilang Bau Badan

POSTAGE PERCUMA! 😄😄

<<< FREE POSTAGE 1 Malaysia >>>

Saya suggest pakej lengkap untuk hilangkan bau badan dalam 3 saat:

CL 50ml - RM 75
CL trial 5ml - RM 15
Jumlah = RM 90 sahaja :)

CL botol besar tu boleh simpan untuk kegunaan di rumah, CL Trial tu boleh dibawa ke mana-mana sahaja sebab comel saja ☺

Untuk order boleh WA / SMS : 017-4336075

COD di sekitar Putrajaya dan pos laju ke seluruh Malaysia

#sayajual #celebritylass #baubadan #odorless #clteammar #hilangkanbaubadan #trialcelebritylass #celebritylassPutrajaya #teamdms

Vitamin Cantik

Vitamin cantik  😙😙😙

Siapa tak tahu Vitamin E sebagai vitamin cantik kan. Apa-apa produk kecantikan mesti ada Vitamin E sebagai bahan utama.

Me suka sangat #VitaminE  yang semulajadi dan sangat berkesan keluaran #Shaklee ni. Kandungan Vitamin E sangat pure. Tak menyesal pun cuba Vitamin asli ni.

Pendek kata nak #cantik amalkan makan 1 biji sehari. Boleh pecahkan buat masker tau. Best sangat!

Meh WA/SMS 017-4336075 untuk konsultansi lanjut dan diskaun 😄

Thursday, November 20, 2014

Vitamin masam2 (^_^)

Semalam mak call bgtau Vitamin masam2 dah habis 😁😁

Sejak mak amalkan #vitaminC  ni, tona kulit mak dah semakin sekata. Maklumlah, wanita berumur memang tona kulit berubah, jeragat naik dan macam-macam masalah kulit 😔

Best sangat Vitamin C #Shaklee sebab organik tau. Semulajadi, selamat dan berkesan 👍👍👍

Monday, November 17, 2014

Badan bau tengit?

------------------
Lalat lalu pun Mati!
------------------

Bila makan di tempat yg ramai orang ni,macam-macam ada.Memerhati gelagat orang kadang-kala rasa terhibur juga.Ada yg serious,ada yg sambil makan sambil berbual...rancak sekali..

Aduh❗Tiba-tiba berbau sesuatu yg tengit...👥 Rupanya ada orang sebelah tu...dlm hati rasa mcm nak suruh saja dia pakai CELEBRITY LASS ni...kesian kan kalau dia tau mesti nak beli..rasa bersalah pula.

Alhamdullilah, kami sekeluarga dah pun pakai 🆑 ni.
Sepanjang hari 🌞 terasa segar dan bebas bau...

cer angkat ketiak & bau tengok mati ke lalat bila lalu tepi ketiak!

kalau diri pun dah rasa pening bila test !

nah no telefon ni
wassap terus.

017-4336075

#sayajual #celebritylass #baubadan #odorless #clteammar #hilangkanbaubadan #trialcelebritylass #celebritylassPutrajaya

Thursday, November 13, 2014

Isteri Berbau Bawang?

Siapa suka memasak?

Me pun suka sangat memasak, boleh kata hobi. Kalau hari cuti, memang suka sangat nak cuba resipi baru. Kata orang lama, nak tambat hati suami melalui masakan la 😘

Bila masuk dapur tu, ke sana ke sini siapkan bahan memang lencun la baju berpeluh kan? Siap masak semua, hidangkan makanan cantik2, pastu kena mandi atau salin baju dulu sebelum makan. Betul?

Me tak selesa nak makan dengan badan berpeluh dan berbau huhu.. sampailah me cuba Celebrity Lass ~ Penghilang Bau Badan No.1 Di Asia.

Sekali sapu saja bau hilang dalam 3 saat! Berpeluh pun tak kisah dah. Lega sangat, penat memasak boleh duduk makan dengan suami dan anak-anak dalam keadaan selesa tak payah mandi 😅

Surirumah, isteri dan ibu-ibu sekalian, me sangat sarankan cuba Celebrity Lass ni. Tak kira ketika memasak ke, mengemas ke, badan berpeluh tapi tak ada bau. Sesuai sangat 😁

Kalau nak lagi berkesan dengan cepat boleh cuba detok dulu dengan Herblax Shaklee. Memang sangat berkesan menghilangkan bau badan secara dalaman. Bau badan ni sebab toksin banyak kan? Herblax membantu buang toksin tu. Kesannya sangat power!

Nak cuba? WA / SMS : 017-4336075

COD di sekitar Putrajaya dan pos laju ke seluruh Malaysia

Kerana Seekor Perkasam..

Kerana seekor perkasam...

Semalam masak nasi (Aisya dan papa Kamz Zabri suruh mama masak), tapi lauk basah dalam peti ais semua dah habis. Hujung minggu ni baru nak restock barang dapur.

Tengok ada telur dan perkasam kat dalam peti ais. Jadilah.. mama cuma nak temankan je dorang makan je so mama tak kisah hehe 😄

Dah siap masak, Aisya minta suapkan dia. Ammar macam biasa nak makan sendiri, hero la katakan.. mana nak dia suap2 nih 😅

Mula-mula mama nak temankan je.. pastu suap sesuap nak rasa perkasam dan telur mata separuh masak tu. Alamak.. sedap la pulak.. suap lagi.. lagi.. tengok2 habis sepinggan nasi mama share dengan Aisya huhu 😂

Aisya pula minta tambah. Mama pun ambil sikit nasi Ammar (dia makan nasi bukan banyak sangat tapi meratah telur ja banyak). Memang layan betul makan nasi panas-panas dengan berlaukkan perkasam tu. Walaupun tak ada lauk sedap-sedap tapi dah sangat buat kami sekeluarga berselera.

Alhamdulillah, ada juga lauk.. teringat pula orang susah yang tak ada makanan langsung.. macam manalah keadaan mereka.. dengan anak kecil lagi.. Allahuakhbar!

Makanya, bersyukurlah kita dengan nikmat kurniaan Allah tak kira sikit ke banyak. Yang penting kita ingat semua rezeki tu Allah bagi kita. Bersyukur dan bersyukur..

Tapi kerana seekor perkasam, crush diet mama malam2 ni huhu.. mama pun telan Lechitin dan Herblax Shaklee sebagai persediaan nak hadamkan cepat-cepat hehe 😆

Kita Apa Yang Kita Fikirkan

Apabila kita Fikir lelah.maka kita merasa lelah.
Apabila kita Fikir kita tidak berani ,maka kita tidak berani,
Apabila kita mahu menang tetapi berfikiran kita tidak mampu,
Kita hampir pasti TIDAK menang.

Apabila kita fikir kita kalah,maka kita sudah kalah!

Kerana di dunia luar kita mendapati kejayaan bermula dengan kemahuan seseorang.
Semua itu ada di dalam fikiran.

Perjuangan hidup tidak selalunya mendatangi orang yang lebih kuat dan cepat.

Tetapi cepat atau lambatnya orang yang menang itu adalah orang yang berfikir dia MAMPU MENANG!
-Norman Vincent Peale

Like & Share jika anda setuju

Wednesday, November 12, 2014

Abg Sado Guna Celebrity Lass!

Wowwww abg sado lah!!!

Bahasa budak2 zaman sekarang
Mak budak ni manalah tau apa dia abg sado abg sado ni!

Dirisik2 rupa2nya abg sado ni lelaki gagah perkasa.. kihkihkih

Lelaki kaki gym
badan nak sasa, muka macho ala bodyguard, body nak six pack

Selalunya abang sado ni suka sangat spend masa kat gym

Macam tempat wajib setiap harilah boleh dikatakan
Kalau tak p gym sehari tak sah

Mesti nk kena dating jgk dengan alat2 men"sado"kan diri tu setiap hari kan

Takpa2..... bagusla bersenam, bersenam tu menyihatkan badan. Bersenam juga mengaktifkan badan

Badan sihat otak pon cergas!
Seronok isteri/bakal isteri tu dapat suami sasa yaaaa..

Abg sado ni mmg menjaga sangat penampilan diri tapi jaga2 ya abg sado jangan suka mengayat wanita

Bersenam ni selalu dikaitkan dengan berpeluh kan?

Betul tak? Selalu bersenam mestilah berpeluh kan

Berpeluh tu bagusla. Tandanya sistem perkumuhan anda tu sihat. Hehehe

Tapi ada masalah jugak bila berpeluh
Peluh ni menyegarkan badan tapi bila peluh mula kering, selalunya akan berbau

Bila badan mula berbau, konfiden pon mula kurang kan

Nak dok dekat orang pon takmau.
Apatah lagi nak bersosial lepas tu
Nak2 pulak yang naik kenderaan awam
Atau mungkin tumpang keta kawan

Bagi yang belum berlahwin tu
Mau ka situasi ni!

Wowwwww machonya, mai2 lalu dekat (Cakap dalam hati)

" Muka ja macho, badan busuk mmg tak jadi "

Selalu direject sebab bau badan sendiri..
Ini adalah FAKTA!

Lelaki lebih kuat berpeluh berbanding wanita. Abang sado juga walaupun gagah perkasa tapi tak terlepas dari masalah ini ya

Jangan risau lagi ya abg sado,
Masalah anda sudah ada penyelesaiannya
Celebrity Lass diformulasi dengan 100 % bahan semulajadi

Berkesan semudah 3 langkah

Picit

Gosok

Bilas

Badan dilindungi dari bau kurang menyenangkan selama 24jam

Saya nak minta tolong.
Tolong jangan beli sebab takut nanti awek2 mengorat xcukup tanah nak lari ^_^

Tapi kalau nak jugak bebas bau badan yakin sepanjang zaman kenala cuba dulu baru tahu

Kalau nk tawaran super saver sila SMS 《 CL 99 》 017-4336075

Tuesday, November 11, 2014

Isteri Bau Bawang?

Siapa suka memasak?

Me pun suka sangat memasak, boleh kata hobi. Kalau hari cuti, memang suka sangat nak cuba resipi baru. Kata orang lama, nak tambat hati suami melalui masakan la 😘

Bila masuk dapur tu, ke sana ke sini siapkan bahan memang lencun la baju berpeluh kan? Siap masak semua, hidangkan makanan cantik2, pastu kena mandi atau salin baju dulu sebelum makan. Betul?

Me tak selesa nak makan dengan badan berpeluh dan berbau huhu.. sampailah me cuba Celebrity Lass ~ Penghilang Bau Badan No.1 Di Asia.

Sekali sapu saja bau hilang dalam 3 saat! Berpeluh pun tak kisah dah. Lega sangat, penat memasak boleh duduk makan dengan suami dan anak-anak dalam keadaan selesa tak payah mandi 😅

Surirumah, isteri dan ibu-ibu sekalian, me sangat sarankan cuba Celebrity Lass ni. Tak kira ketika memasak ke, mengemas ke, badan berpeluh tapi tak ada bau. Sesuai sangat  😁

Nak cuba? WA / SMS : 017-4336075

COD di sekitar Putrajaya dan pos laju ke seluruh Malaysia

#sayajual #celebritylass #baubadan #odorless #clteammar #hilangkanbaubadan #trialcelebritylass #celebritylassPutrajaya #teamdms

Monday, November 10, 2014

Isteri Ada Masalah Bau Badan?

'BELI' SUAMI DENGAN RM75
.
Saya berjaya mendapat BERJUTA KASIH SAYANG dengan sedikit PELABURAN.
.
6 bulan kami berkahwin, bukan sahaja tak kelihatan seperti pasangan baru kahwin, malah seperti BUKAN suami isteri.
.
Melihat pasangan lain kahwin berpuluh tahun namun romantik, buat saya cemburu.
Sedih bila memikirkan kalau kalau suami ada yang lain.
.
Akhirnya saya dapat sms pengakuan jujur suami saya , Dia kata bila kami keluar, saya aktif peluh. Peluh bagus katanya, tapi badan saya berbau sampai dia rasa kurang selesa.
.
Mulanya saya agak sentap, saya sangkakan itu hanya masalah KECIL, Namun masalah itu yang buat saya SEMAKIN SENGSARA.
.
Saya Beranikan diri untuk Cuba CL yang saya lihat penuh di newsfeed Semalam, harga saya letak NO.2, 
yang penting saya tak nak suami jadikan masalah saya alasan dia tak romantik lagi!
.
Harini bila saya Cuba terus CL yang baru dihantar poslaju, saya sangat terkejut!
.
Satu hari saya kemas rumah berpeluh, namun tiada sebarang bau pun, bila suami balik saya belum sempat mandi, terus saya angkat ketiak tanya "ada bau x?"
.
Di saat dia kata "tak ! " & memeluk saya, saya bergenang air mata, Ya Allah, syukur akhirnya masalah saya selesai.
.
RM75 yang saya laburkan,berjaya 'membeli' suami saya semula dan KEBAHAGIAAN kami.
.
Selamat Mencuba Pada anda semua yang mempunyai masalah sama dengan saya .
.
Hubungi saya di 017-4336075
.
Follow saya @avissawella
Follow saya @avissawella
Follow saya @avissawella

Siapa yang perlukan ESP Shaklee?

Siapa yang perlukan ESP Shaklee?

Sepertimana semua sedia maklum, ESP Shaklee adalah berasaskan protein Non-GMO soya. Protein adalah keperluan asas dalam kehidupan kerana protein membantu dalam pembinaan sel baru.

ESP untuk siapa?

♡ Bagi ibu hamil, pengambilan protein soya sangat baik untuk membantu memberikan khasiat yang diperlukan badan di samping tenaga yang berpanjangan. Ibu hamil cergas dan mendapat nutrisi mencukupi.

♡ Wanita memerlukan ESP untuk membantu dalam mendapat kulit yang cantik dan anjal. Protein daripada ESP membantu pembentukan sel baru yang lebih segar dan cantik =)

♡ Ibu menyusu juga boleh mengambil hidangan ESP bersama Alfalfa untuk membantu penghasilan susu badan  yang lebih pekat dan mencukupi untuk bayi. Milkbooster semulajadi berasaskan soya sememangnya menjadi amalan harian ibu menyusu

♡ ESP memberikan tenaga untuk yang mudah letih dan lesu. Sangat sesuai untuk yang bekerja berat atau pelajar yang memerlukan tenaga berpanjangan. 

Pendek kata, ESP Shaklee sesuai untuk semua golongan =) 

WA / SMS : 017-4336075 untuk konsultansi lanjut. COD di sekitar Putrajaya dan pos laju ke seluruh Malaysia.

#sayajualshaklee#shakleeputrajaya #setcantik #setkulitcantik #ESPShaklee
#sayajual

Saturday, November 8, 2014

Elok kah ESP Shaklee?

Ramai yang bertanya, elok kah minum ESP Shaklee?

Me nak tanya balik - Elok kah minum air soya?

Ramai yang suka minum air soya kan? Ada yang beli siap dalam kotak, ada yang beli bungkus ikat tepi. Walau macam mana pun cara, ramai yang sukakan soya.

Penggemar air kotak soya? Tahukah anda kandungan gula dalam air kotak tu? Ya, walaupun soya bagus untuk banyak sebab, tapi sumber soya yang tak dapat dipastikan tu akan menjadikan soya anda minum hanya sia-sia.

Pernah dengar Genetic Modified Organism? Atau GMO? Kebanyakan produk GMO ni telah diubahsuai secara genetik. Pendek kata bukan lagi semula jadi dan mungkin berbahaya.

Tapi tidak pada ESP Shaklee. Sumber soya untuk ESP adalah Non-GMO dan telah dipastikan semulajadi serta selamat. Tambahan lagi, ESP mengandungi beberapa protein lain yang diperlukan badan, sangat berkhasiat. Kandungan gula pula rendah.

Mana satu anda nak? Soya kotak ke soya ESP?

Me pilih Soya ESP Shaklee yang semestinya semulajadi, selamat dan berkesan. Jom sama-sama sihat dan cantik dengannya ESP Shaklee.

WA / SMS : 017-4336075  untuk konsultansi lanjut. Me sedia membantu  (^_^)

#sayajualshaklee #shakleeputrajaya #setcantik #setkulitcantik #ESPSHAKLEE

Friday, November 7, 2014

Pengantin Berbau?

::DAH NAK KAWEN DAH::

Ada seorang hamba Allah ni mohon dibantu.

Risau lagi sebulan nak ke jinjang pelamin.

✔Malu ada.
✔Risau ada.
✔Tak confident pun ya.

Deodorant digunakan Tidak membantu.

Scrub juga tidak membantu.

Tak mahu masalah bau badannya berpanjangan.
Bukan persediaan utk raja sehari ja.
Tapi utk pasangan sejiwa selamanya.
Mestilah kena jaga,kan?

beliau bertanya, betul2 menjadi ke Celebrity Lass ni?

Saya jawab ;
jangan percaya cakap saya sehingga anda cuba sendiri.

Sungguh saya mahu BANTU anda atasi masalah bau badan.

whatsapp 017-4336075
InshaAllah dibantu selagi mampu

Full Pack & Trial Pack ready Stok

Produk Hilang Bau Badan 1st In Malaysia
--Celebrity lass--
✘ BUKAN deodorant
✘ BUKAN minyak wangi

5 KELEBIHAN Produk
----
►Badan akan kekal COOL & FRESH walaupun 24 jam TAK mandi
►Tidak ada rasa melekit di Ketiak
► Lebih Yakin berhadapan dengan kawan.
► Lebih JIMAT
► Tiada Lagi masalah baju di ketiak Kekuningan

whatsapp 017-4336075
InshaAllah dibantu selagi mampu

Thursday, November 6, 2014

Muka Cun Badan Ada Bau!

Tak Guna Muka CUN tapi Badan Ada BAU!

★ HILANGKAN BAU BADAN SEPANTAS 3 SAAT ★
- Lebih 5 000 ribu botol TERJUAL dalam masa 6 bulan

Sms kod <CL 99>jarak<Nama> jarak<UMUR> jarak <lokasi> ke 017-4336075

Adakah anda pernah mengalami 'situasi' seperti di bawah?
------------
►Cuba guna pelbagai deodorant tapi masih berbau.
►Kepala berserabut fikirkan kawan kawan asyik perli disebabkan badan berbau.
► Dah putus asa buat apa saja tidak menjadi.
► Putus harapan nak cuba produk hilangkan bau badan.
► Hilang keyakinan Nak berhadapan dengan orang ramai bila berpeluh.
► Pagi pergi kerja wangi,bila balik ketiak baju kuning dan berbau.
► Pening kepala fikirkan suami selalu komplain badan berbau.

Sms kod <CL 99>jarak<Nama> jarak<UMUR> jarak <lokasi> ke 017-4336075

BERITA BAIK!!
♛ KINI TERBONGKAR TEKNIK YANG SANGAT MUDAH LAGI CEPAT & DIJAMIN SELAMAT UNTUK DI GUNA HILANGKAN BAU BADAN
►Badan akan kekal COOL & FRESH walaupun 24 jam TAK mandi
►Tidak ada rasa melekit di Ketiak
► Lebih Yakin berhadapan dengan kawan.
► Lebih JIMAT
► Tiada Lagi masalah baju di ketiak Kekuningan.

"Salam..dik..akak dh cl & trus cuba..
Alhamdulillah. .mmg trus hlg mslh bau bdn tu
Lps besalin 8bln lps hormon myb mcm gila sket dasat btol jd bau bdn nih.."
- afza, skudai johor

Sms kod <CL 99>jarak<Nama> jarak<UMUR> jarak <lokasi> ke 017-4336075

Anak susah nak makan?

Anak anda suka makan? Apa kegemaran mereka? Anak- anak me pun suka makan. Tapi sayur memang agak sukar la nak dorang makan.

Ada yang memang suka makan. Ada yang susah nak makan kan? Bab kata omputih 'picky eater' hehe..

Makanan kegemaran Aisya:

- Nasi ayam
- Nasi dengan kicap
- Nasi kosong

Makanan kegemaran Ammar:
- semua dia makan 😃

Makanan kegemaran anak anda?

Memang susah hati kalau anak tak suka makan.. jenuh lah kita paksa dia makan, hias makanan cantik2, warna warni tapi anak buat tak endah pula.

Jadi macam mana?

Salah satu cara me ~ bagi makanan tambahan kat anak. Senang cakap bagi vitamin. Memang banyak jenis vitamin. Bermacam jenis dan bentuk, tapi terbaik kah?

Me suka bagi anak makan satu sudu Meal shakes Shaklee dalam minuman dorang. Nak campur dalam susu pun boleh. Meal shakes ni multivitamin, sangat bagus untuk membantu lompong2 nutrisi anak. Sumber Meal Shakes ni non GMO soya.. lagi selamat daripada air kotak soya yang biasa tu. Shaklee dijamin selamat dan semulajadi =)

Selain itu, kelebihan Meal Shakes ni membantu anak-anak yang ada masalah sembelit. Dalam Meal Shakes ada fiber.. itulah yang membantu penghadaman anak.

Satu can Meal Shakes ni untuk kegunaan 2 bulan lebih. Sangat jimat. Harga cuma RM113 sahaja. Nak diskaun?

WA / SMS : 017-4336075

COD di sekitar Putrajaya dan pos laju ke seluruh Malaysia

Cepat-cepat tau, bantu anak-anak kita membesar lebih sihat =)

Wednesday, November 5, 2014

Baby CL Peneman Setia

Pssst..

Nih beg mekap kite..

Macam-macam ada dalam ni..

Lipstick, maskara, eyeliner, eye shadow..

Tapi 1 lagi yang kite paling suka..

Baby CL dalam beg tu 😊

Dulu tak pernah kisah pun tak de CL

Sekarang Baby CL ni peneman kite

Sebab tak guna muka cantik bermekap

Tapi badan ada bau 😷😷😷

Kalau nak Baby CL ni jugak jangan segan

WA/SMS kite tau: 017-4336075

Harga cuma RM15 murah saja

Psst.. cantik dan wangi baru 👍👍👍

#sayajual #celebritylass #baubadan #odorless #clteammar #hilangkanbaubadan #trialcelebritylass #celebritylassPutrajaya #teamdms #BabyCL

Promosi Omega Guard Shaklee!

Siapa ada masalah kulit kering?

 Yang ada astma atau batuk?

 Tinggi kolestrol? Lemak tepu?

Bulan ni promosi Omega Guard Shaklee tau.. beli 6 percuma 1.

Ehh.. ada lagi best, ‪#‎Shaklee‬ buat promosi beli 2 pun dapat diskaun jugak. Sangat berbaloi-baloi ni.
 
Kenapa Patut Cuba Omega Guard Shaklee?

> Minyak ikan terbaik
 > Bukan diekstrak dari hati ikan
 > Gred farmaseutikal
 > Penulenan 3 peringkat - extra pure
 >  Kandungan Omega-6 lebih tinggi dari jenama lain
 >  Value for money

Omega untuk sekeluarga, anak pun sihat dan pintar dengan ‪#‎OmegaGuard‬ mesti cuba! (^_^)

WA/SMS: 017-4336075

COD di sekitar Putrajaya dan pos laju ke seluruh Negara =)

Best Ke Omega Guard Shaklee?

Best Ke Omega Guard Shaklee?

Minyak Ikan Terbaik Shaklee mestilah best! best! best! Jom baca khasiat Omega Guard ni:


Khasiat Omega Guard
 


 1. Meningkatkan Fungsi Otak Bayi Dalam Kandungan 
  • Wanita mengandung amat digalakkan untuk mengamalkan pengambilan Omega Guard. Omega Guard mengandungi DHA dan EPA yang mencukupi untuk membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin.
 2. Meningkatkan Kesuburan
  • OmegaGuard mengandungi asid lemak Omega 3. Antara punca ketidaksuburan di kalangan lelaki adalah disebabkan struktur sel sperma yang tidak terbentuk dengan sempurna. Omega 3 dapat membantu pembentukan acrosome yang lebih kuat dan sempurna. Acrosome merupakan struktur melengkung pada hujung kepala sperma yang memainkan peranan penting dalam proses persenyawaan telur wanita. 
  • Bagi wanita pula, Omega 3 membantu mengurangkan gumpalan pada dinding uterus dan membolehkan telur yang telah disenyewakan dapat melekat dengan sempurna.Kekurangan Omega 3 - Omega 6 juga turut dikaitkan dengan polycystic ovarian syndrome (PCOS), salah satu punca ketidaksuburan pada wanita.
3. Meningkatkan Fungsi Hati dan Mencegah Kanser, Stroke dan Sakit Jantung
  • Omega Guard membantu memelihara fungsi hati, mencegah kanser hati dan meningkatkan kesihatan kardiovaskular. Kajian menunjukkan wanita yang mengambil Omega-3 setiap hari dapat mengurangkan risiko mengalami barah payudara sebanyak 50%. Ia juga membantu mencegah risiko kanser prostat untuk golongan lelaki, kanser paru-paru dan juga kanser usus. Buat warga emas, Omega Guard membantu mencegah dan mengurangkan risiko penyakit stroke dan sakit jantung.
4. Meningkatkan Fungsi Otak
  • Kandungan DHA dalam Omega Guard membantu menguatkan memori, meningkatkan daya tumpuan, mencegah migrain dan penyakit Alzheimer, mencegah imsonia dan membantu mengurangkan tekanan.Kajian telah membuktikan bahawa EPA dan DHA berupaya menstabilkan emosi dan membantu dalam perkembangan kesihatan mental termasuk kemurungan, tekanan, kembimbangan, neurasthenia, autism, kanak-kanak hyperaktif dan penyakit schizophrenia.
5. Mengawal Kolestrol
  • Omega Guard membantu menurunkan paras kolestrol jahat (LDL), meningkatkan paras kolestrol baik (HDL) dan mampu mencegah pengumpulan triglycerides.Omega Guard juga mampu mencegah tekanan darah tinggi dan membantu menyokong weight loss.
6. Memelihara Fungsi Sendi
  • Paras asid lemak Omega-3 larut dalam tisu rawan. Oleh itu ia boleh mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan. Ia mencegah arthritis, rheumatism, gout dan memelihara fungsi sendi dengan efektif.
7. Memelihara Kecantikan
  • Omega Guard membantu merawat masalah kulit seperti eczema, psoriasis,kegatalan, kemerahan, skin lesions dan alahan kulit (rashes). EPA dalam Omega Guard jugak membantu menghalang pembentukan androgen yang menjadi punca pembentukan jerawat dan cela pada wajah. Ia juga membantu melembabkan wajah dan menguatkan akar rambut supaya rambut menjadi lebih sihat bersinar dan tidak mudah gugur.
8. Membina Imunisasi, Saluran Pernafasan dan Anti Inflamasi
  • Omega Guard mempunyai unsur anti inflamasi dan mampu mengurangkan kesan luka pada otot dan tisu badan, seperti ulcer perut.Ia juga mampu melindungi dari Diabetes Type 2 yang disebabkan oleh inflamasi dalam sel lemak yang menghalang penghasilan insulin. Ia juga mengawal sistem imun untuk mencegah demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus) dan penyakit buah pinggang.
 
Best kan? kan? Bulan ni promosi Omega Guard Shaklee tau. Apa lagi, jomlah dapatkan Omega Guard yang best ni =)
 
WA/SMS: 017-4336075
 
COD di sekitar Putrajaya dan pos laju ke seluruh Negara
 
 
 

Tuesday, November 4, 2014

Atasi Bau Badan XXL

[ Dilema XXL ]
 
Minah mempunyai berat badan yang agak besar sejak kecil lagi..
 
Namun pun begitu dia seorang yang aktif. Sering dipilih memasuki berbagai2 aktiviti di sekolah...sehinggalah ke tempat kerja..
 
Satu masalah pada Minah adalah bau badan yang boleh tahan juga masam nya..
Yelah dengan saiz badannya yg besar.. keraplah die berpeluh sekaligus berbau..
 
Bermacam macam usaha dia gunakan untuk mengatasi masalahnya ini.. sampai cuba utk menguruskan badan.. fikirnya mungkin kalau kurus badan tak berbau..
 
Terbaca tentang produk Celebrity Lass ini membuatkan Minah nak mencuba.
 
Hasilnya membuatkan Minah melompat2!

Hilang dah bau nye.. hanya 3 saat pulak tu.

Kalaulah dari dulu dia jumpa Celebrity Lass ni..
 
Kalau anda nak cari Celebrity Lass boleh cari saya yer (^_^)
 
WA / SMS : 017-4336075
 
COD di sekitar Putrajaya dan pos laju ke seluruh Malaysia
 
#sayajual #celebritylass #baubadan #odorless #clteammar #hilangkanbaubadan #trialcelebritylass #celebritylassPutrajaya #teamdms
 

Monday, November 3, 2014

Tips Hadapi Peperiksaan

Selamat Menempuh Hari Peperiksaan =)

Ramai ya yang exam hari ni?

Me pun semalam baru saja buat Peperiksaan Psikologi untuk HLP 2015, exam ni sebagai syarat untuk sambung belajar bagi penjawat awam. Alhamdulillah dah lepas. Esok pula interview.. kira macam nak exam juga ni. Kena bersedia dengan orang yang akan judge kita tu kan huhu..

Kepada yang menghadapi peperiksaan, me nak kongsikan sedikit tips. Ulangkaji tu memang semua dah buat kan. Tips ni untuk hari peperiksaan. Parents boleh guide anak-anak juga =)

Ok, pertama sekali bagi yang nak exam tu, minta restu parents. Kalau yang tinggal di asrama, call atau sms (budak2 sekarang kan advance ada hp). Yang tinggal dengan parents cium tangan dan minta restu. Penting tau restu parents dan doa mereka tu. Berkat doa parents untuk mudah menghadapi exam.

Sebelum masuk dewan peperiksaan, boleh buat revision dengan kawan-kawan. Kalau membaca saja mungkin kita tak ingat. Tapi bila dah bercakap sesama kawan, ingatan kita lebih jelas. Soal dan jawab sangat membantu untuk revision saat akhir.

Bila dah kat dalam dewan peperiksaan, mulakan dengan Al-Fatihah dan doa penerang hati. Doakan semoga apa yang kita belajar jelas dan mudah untuk kita ingat semaaa jawab soalan. Doa jangan putus-putus. Ini salah satu senjata paling berkesan kan?

Bila menjawab soalab tu jangan stress, jangan gementar.. jawab dengan tenang. Jika ada soalan yang tak tahu, teruskan dulu dengan soalan lain. Jangan buntu di situ. Masa semakin berjalan kan?

Kalau dah habis menjawab, buat semakan.. semak balik jawapan kita tu. Mungkin ada yang tertinggal belum dijawab kan. Ambil masa untuk semakan. Kalau tak sempat nak semak, imbas sekali lalu ja (^_^)

Bila dah keluar dewan peperiksaan, tips yang selalu orang tak ingat ~ tak digalakkan menyemak balik jawapan betul. Sebab apa? Sebabnya jika kita jawab salah, nanti kita stress pula dengan jawapan salah tu. Lepas tu tebawa-bawa sehingga tak boleh ulang kaji untuk peperiksaan berikutnya. Itu yang tak digalakkan tu. Nak semak juga boleh, tapi yang lepas tu lepas lah.. biarkan je. Move on ok =)

Lastly, sebagai tambahan, makan sebiji Omega Guard ni untuk membantu merangsang minda dan menguatkan memori. Omega ni kaya dengan DHA.. baik untuk minda. Belum terlambat kalau nak makan sekarang pun. Salah satu usaha juga.

Haa, parents yang nak cuba bagi anak makan Omega boleh bermula dari usia anak kanak-kanak lagi. Yang bersekolah dan di kolej pun sangat bagus amalkan Omega Guard Shaklee ni. Semoga apa yang dipelajari oleh anak di sekolah dapat diingati dengan jelas.

In sha Allah, semoga dipermudahkanNya.

Selamat maju jaya, good luck ya adik-adik semua =)

#sayajual #sayajualshaklee #shakleeputrajaya #OmegaGuard #peperiksaan #exam

Sunday, November 2, 2014

Masak Ala Thai Ringkas Tapi Meletop

Alhamdulillah,

Hari ni dapat  memasak untuk keluarga.. tunggu weekend ja sempat, kalau hari bekerja memang selalu tapau sajalah hehe..

Actually dari semalam lagi dah teringin nak makan sambal tumis udang. So ajak husband ke Econsave (balik umah mertua, econsave dekat je). Husband pula minta masak ikan siakap kukus.. so belilah 2 ekor ikan siakap juga.

Balik rumah nampak mangga pula tergantung depan rumah mak mertua.. apa lagi, dalam kepala terpikir dah menu nak dimasak (^_^)

♡ Sambal Tumis Udang
♡ Ikan Siakap Kukus Limau
♡ Kerabu Mangga

Semua ni Ala Thai punya, pedas dan meletop uollss! Hehe.. paling best resipi sangat mudah dan cepat.

Husband me ni jenis tak suka pedas sangat, tapi dia makan je (senang suami tak cerewet bab makan, semua pun boleh).

So me nak bagi resipi ringkas nak masak macam ni:

1. Sambal Tumis Udang

- Blender cili kering + bawang putih + bawang merah + halia + belacan sikit
- Tumis bahan tu sampai garing, masuk gula, masuk garam, perasa (cukup rasa) dan udang. Campur air asam sikit bagi berkuah sikit. Biarkan pekat dan hidang.

2.  Siakap Kukus Limau

- Gaul ikan dengan sos tiram + gula + perasa + sos ikan + serbuk ketumbar + cili melaka
- Tumbuk bawang putih + halia then gaul sekali dengan ikan tadi. Perah air limau.
- Kukus dan biarkan sampai masak

3. Kerabu Mangga

- Kupas dan potong mangga secara halus / sagat bagi halus
- Gaulkan dengan bawang putih + gula + garam + udang kering + cili melaka
- Goreng kacang tanah dan tumbuk halus, gaul sekali dengan mangga tadi. Siap

Haa.. mudah kan? Sedap pulak tu hehe.. kalau makan ni memang tak sedar tambah 2-3 kali tau. Memang terangkat habis!

Alhamdullillah, dah kenyang ni jangan lupa makan Lecithin + Alfalfa Shaklee tau. Sangat membantu menyingkir lemak. Walaupun makan banyak, dah tak perlu risau badan mengembang sebab boleh kawal dengan Shaklee =)

Oleh sebab me dah makan banyak, malam ni nak detoks juga dengan Herblax Shaklee. Esok memang lega sangat semua lemak yang kita makan hari ni dapat flush out.

Best! Best! Best!

Ok semua, cuba tau jangan tak cuba resipi mudah tapi meletop ni tau.

Nak supplemen Shaklee roger2 ya (^_^)

Bebas Bau Badan ~ Celebrity Lass

Aku yang dulu Bukanlah yang sekarang
Dulu ku masam sekarang ku bebas bau
Dulu dulu dulu ku menderita
Sekarang aku confident giler

Cita2ku menjadi org wangi
Dulu ku masam sekrg Alhamdulillah
Bersyukurlah pada yang Maha Kuasa
Memberi CL untukku semua

Hidupku dulu mmg kuat berpeluh
Pulang mlm, bau mmg muntah ijau!
Mengejar cita2 plg mulia
Membantu keluarga di rumah

Rakan2ku dulu tak mahu dekat
Terpaksa ku jd kera sumbang
Tapi aku tak putus asa
Pasti yang kuasa memberi jalanNya

Aku yang dahulu bukanlah yg sekrg
Dulu ku masam sekrg ku bebas bau
Dulu dulu dulu ku menderita
Sekrg aku konfiden giler

Terima kasih CelebrityLass ku sayang 😘😘😘

WA/SMS : 017-4336075 kalau nak bebas bau tau 😉

#saya jual #celebrity lass #bau badan #odorless #clteammar #hilangkan bau badan #trial celebrity lass #celebrity lass Putrajaya #teamdms

Saturday, November 1, 2014

Hilangkan Bau Badan 3 Saat?

Boleh ke hilangkan bau badan dalam masa 3 saat je?

Boleh dengan Celebrity Lass, sekali pakai tahan 24 jam pulak tu.

Picit - Gosok - Bilas

Semudah tu sahaja badan dah bebas bau. Best? Best? Best?

Jom cuba Celebrity Lass ~ Penghilang Bau Badan No.1 Di Asia ni cepat-cepat. Sementara masih dalam promosi tau.

WA / SMS : 017-4336075

COD di sekitar Putrajaya dan pos laju ke seluruh Malaysia

#sayajual #celebritylass #baubadan #odorless #clteammar #hilangkanbaubadan #trialcelebritylass #celebritylassPutrajaya

Doa anak mama =)

Assalamualaikum semua =)

Semalam ada sesi borak-borak dengan anak-anak kesayangan me. Aisya dah nak masuk 3 tahun genap 11 November ni, Ammar pulak dah 1 tahun 9 bulan. Kejapnya rasa, macam tak percaya pun ada bila tengok dorang berdua tu.. hampir sebaya ja nampak  (^_^)

Sambil baring-baring me saja tanya soalan kat Aisya dan Ammar, lebih nak merangsang minda dorang berfikir sebenarnya.

Me: Kakak sayang tak mama?

Aisya: Sayang... mama sayang kakak?

Me: sayang.. sebab tu kakak kena dengar cakap mama, sayang mama, sayang papa, sayang adik.. kan?

Aisya: Dengar tu adik?

Ammar : hurm.. (buat muka tak endah pun)

Me: Adik sayang mama tak?

Ammar: Nak kissh (terus kiss pipi me)

Tu tanda sayang la tu. Pastu me cakap kat Aisya, mama kena pergi kerja, kakak kena jaga adik jangan gaduh-gaduh.. nanti mama bawa jalan-jalan, beli mainan kalau tak gaduh. Tetiba Aisya terus berdoa..

Aisya: Ya Allah, bagilah mama banyak duit.. mama jaga kakak..

Ammar: Aamiin....!

Me rasa terharu.. semoga doa anak-anak mama dimakbulkanNya. Mama boleh terus jaga dorang kat rumah tak payah nak pergi kerja ofis... Jadi WAHM je (^_^)

Sebelum tidur Aisya minta vitamin. Macam biasa rutin dorang makan sebiji Habbatus Sauda dan Omega Guard Shaklee.

Habbatus sauda untuk kesihatan dalaman dan salur pernafasan. Omega pun sama untuk minda cergas dan cegah Astma.

Semoga mereka sentiasa dilindungiNya.. Aaminn (^_^)

#kids

Friday, October 31, 2014

Basic H Best!

Pencuci Organik Serbaguna

Pernah dengar tak  pencuci organik? Susah nak cari pencuci yang selamat daripada bahan kimia kan?

#Shaklee ada tau pencuci organik ~ Basic H ni lah (^_^) Sebotol tahan hampir setahun. Jimat sangat-sangat kan?

Basic H ni bukan sahaja untuk kegunaan di rumah, nak basuh kereta, cuci baju pun boleh. Tu yang best best best sangat #BasicH ni.

Nak cuba? Meh WA / SMS : 017-4336075 dan dapat diskaun berbaloi-baloi 😄

COD di sekitar Putrajaya dan pos laju ke seluruh Malaysia

#sayajual #sayajualshaklee #shakleeputrajaya

Jangan Picit Jerawat!

Siapa suka picit jerawat?

Ngaku lekaih! 😁 Dulu picit jerawat tu dah jadi hobi me hehee.. tapi sekarang ni dah stop dah hobi tu.

Sebab apa tau? Sebabnya picit jerawat nanti akan merebak naik lagi banyak jerawat, parut pun banyak (T_T)

So nak atasi gatal tangan picit jerawat ni, me sapu ja vitamin E #Shaklee ni kat jerawat tu. Buat masker terus.

Sehari makan sebiji, bukan setakat jerawat cepat kecut, parut pun tak da dah. Kulit memang makin cantik la. Lega!

Sebotol ni tahan 4 bulan. Sebiji kos nya cuma RM1.20 sen sahaja sehari. Murah dak? Tak padan harga, kesan marvellous!

Kalau tak caya meh cuba dulu. Ramai dah dok bagi testimoni #VitaminE ni best best best!

WA / SMS : 017-4336075 cepat-cepat sebab nak bagi diskaun banyak-banyak ni 😄

COD di sekitar Putrajaya dan pos laju ke seluruh Malaysia #sayajual #sayajualshaklee #shakleeputrajaya

Tuesday, October 28, 2014

Promosi ESP Shaklee Dah Nak Habis!

Promo ESP Shaklee ~ Beli 6 Percuma 1 tinggal 3 hari je lagi. Rugi tak cuba, memang dijamin berkesan kalau nak:

♡ Kulit Cantik
♡ Hilang Parut
♡ Kawal Gastrik

Nak 1 je pun boleh. Nak diskaun pm/WA: 017-4336075 ya (^_^)

COD di sekitar Putrajaya dan pos laju ke seluruh Malaysia

Vitamin C Untuk Demam Selsema

Siapa yang selalu demam selsema?

Demam selsema memang seksa kan. Nak tidur pun rasa sesak ja nafas. Tak selesa la pendek kata. Tambah-tambah ibu mengandung ke, berpantang ke. Seksa!

Kalau kerap sangat tu maknanya badan kita tengah lemah #antibodi. Asyik kena serang ja. So apa yang boleh kita buat? .

Makan extra #vitaminC sangat membantu tau. Pilihan me tak lain tak bukan Vitamin C #Shaklee yang dijamin terbaik! 😄

Sebotol tahan 6 bulan. Harga cuma RM92.50 sahaja. Jimat dan untung lagi. Nak ke nak?

Nak diskaun? Boleh je. WA / SMS : 017-4336075 sekarang.

Me bagi diskaun kasih sayang 😉

COD di sekitar Putrajaya dan pos laju ke seluruh Malaysia

#sayajual #sayajualshaklee #shakleeputrajaya

Monday, October 27, 2014

Tawas Dan Bau Badan

Siapa kenal Tawas?

Memang petua orang dulu, kalau nak hilangkan bau badan boleh gosok tawas kat badan terutamanya ketiak.

Bila guna tawas, badan pun wangi dan lebih cerah. Tapi, tawas dulu ni seketul macam ni ha. Nak guna kena tumbuk halus-halus. Dah la teksturnya masih kasar berpasir, perit ja rasa huhu..

Itu dulu.. sekarang dah ada tawas moden ni ha. Tak payah susah-susah, picit -> gosok -> bilas dah siap! Mudah dan pantas =)

Tawas moden ni namanya Celebrity Lass ~ anggun gitu kan? Sekarang lagi best dah ada trial pek yang kecik molek je.

Harga cuma RM15. Ya, RM15 sahaja.

Murah? Meh la cuba sebotol, mesti puas hati punya 😄😄😄

WA / SMS : 017-4336075

COD di sekitar Putrajaya dan pos laju ke seluruh Malaysia

#sayajual #celebritylass #baubadan #odorless #clteammar #hilangkanbaubadan #trialcelebritylass #celebritylassPutrajaya #teamdms

Petua Atasi Demam Selsema

Siapa yang selalu demam selsema?

Demam selsema memang seksa kan. Nak tidur pun rasa sesak ja nafas. Tak selesa la pendek kata. Tambah-tambah ibu mengandung ke, berpantang ke. Seksa!

Kalau kerap sangat tu maknanya badan kita tengah lemah #antibodi. Asyik kena serang ja. So apa yang boleh kita buat?

Makan extra #vitaminC sangat membantu tau. Pilihan me tak lain tak bukan Vitamin C #Shaklee yang dijamin terbaik! 😄

Sebotol tahan 6 bulan. Harga cuma RM92.50 sahaja. Jimat dan untung lagi. Nak ke nak?

Nak diskaun? Boleh je. WA / SMS : 017-4336075 sekarang.

Me bagi diskaun kasih sayang 😉

#sayajual #sayajualshaklee #shakleeputrajaya

Thursday, October 23, 2014

Deodorant Antara Penyebab Kanser?

Rahimah ada family history of breast cancer. Jadi dia amalkan pemakanan sihat, gaya hidup sihat.
.
Satu hari, dia terbaca blog Dr Zubaidi yang buat dia tersentak!
"Paraben di dalam deoderant antara penyebab kanser payudara"
.
Oh tidak!! Bertahun2 dah pakai deodorant. Dari zaman remaja sampai beranak dua!
.
Dia cari pengganti deoderant.. dah cuba macam2 tapi tak membantu.. sampailah bertemu jodoh dengan celebrity lass..

Dah tak perlu risau! Celebrity Lass ~ Penghilang Bau Badan No.1 Di Asia selamat dan bebas paraben. Syukur!

----+--+-----

Celebrity Lass diformulasi dengan 100 % bahan semulajadi >> tawas premium, gabungan herba terpilih, pati mawar. Macam petua nenek moyang tp EAsY & Convenience!

Berkesan semudah 3 langkah

Picit

Gosok

Bilas

Berkesan seawal 3 saat & anda kekal BEBAS bau 24jam!!

Nilai pelaburan anda??
Hanya RM15sem / RM20 ss

WA / SMS : 017-4336075

COD di sekitar Putrajaya dan pos laju ke seluruh Malaysia

#sayajual #celebritylass #baubadan #odorless #hilangkanbaubadan  #penghapusbaubadan #petua #ketiakmasam #kakibusuk #petuaduludulu #Clteammar #celebritylassPutrajaya

Berpeluh Tapi Tak Berbau =)

Tadi siang ada jualan kat depan Office. Memang tak miss la nak membeli serba sikit. Asalnya nak beli anak tudung je tapi beli baju anak2 lagi banyak huhu..

Bila shopping di tempat terbuka memang panas dan berpeluh tu tak yah cakap la. Dengan sesaknya lagi. Tapi me tak kisah pun, sebab pagi tadi dah pakai Celebrity Lass ~ Penghilang Bau Badan No.1 Di Asia. Berpeluh pun tak ada bau. Confident je 😆

Psst.. hari ni tak pakai deodorant pun tau. Memang selesa sangat bebas bau tanpa deodoran. Celebrity Lass ni pun natural sebab tu selesa je.

Nak cuba juga? Mestilah boleh. Hanya RM15 untuk pek trial. RM15 sahaja. Murah kan?

WA / SMS : 017-4336075 kalau nak lagi special 😉

COD di sekitar Putrajaya dan pos laju ke seluruh Malaysia

#sayajual #celebritylass #baubadan #odorless #clteammar #hilangkanbaubadan #trialcelebritylass #celebritylassPutrajaya #teamdms

Wednesday, October 22, 2014

Bila larut malam..

Konsultansi  tengah malam..

Ada yang WA tanya pasal #Shaklee dan #TamarCocoa =)

Me dengan senang hati bercerita. Kepuasan dapat tolong orang melalui konsultansi saja tu pun dah best sangat. Apatah lagi klu dapat manfaat daripada apa yang kita kongsi. Kan?

Sharing is caring.

Nak tanya pasal Shaklee, Tamar Cocoa dan #celebritylass just WA / SMS : 017-4336075 ya.

In Sha Allah  membantu 😊

Celebrity Lass Untuk Yang Suka Bersenam

Siapa suka jogging? Bersenam?
 
Saya pun suka (kadang-kadang ) hehe =D
 
Tapi kawan saya ni memang suka bersenam. Hari-hari bersenam.  Kalau dah bersenam  tu memang berpeluh saja. Kalau dah berpeluh? Faham-faham sajalah kan, mesti ada bau kan? 
 
Sebagai kawan, rasa besalah pula kalau tak bagi dia cuba Celebrity Lass ~ Penghilang Bau Badan No.1 Di Asia. Mudah saja, hanya perlu sapu saja dan bau badan hilang dalam masa 3 saat, kekal 24 jam! magik kan?
 
Tak percaya? Banyak testimoni best yang nak saya kongsikan tau. Ni salah satunya. Yakin dengan Celebrity Lass, anda pasti tak menyesal.
 
Nak cuba trial Celebrity Lass? RM 15 sahaja, hasilnya  berbaloi-baloi (^_^)
 
Cepat-cepat WA / SMS : 017-4336075
 
COD di sekitar Putrajaya dan pos laju ke seluruh Malaysia =)
 
#sayajual #celebritylass #baubadan #odorless #clteammar #hilangkanbaubadan #trialcelebritylass #celebritylassPutrajaya #teamdms
 

Tuesday, October 21, 2014

Makan kari tangan berbau?

Sedapnya kari mamak!! 😉😉
Boleh makan guna tangan puas sangat kan?
Sunnah Rasulullah, sihat & sedap

Tapi dilema bila makan kari di kedai mamak guna tangan
Bau kari kuat melekat kat tangan

Sekarang mudah bagi saya, trial pack CL yg kecil dan comel tu bawa kemana sahaja

Lepas makan kari, basuh tangan dan gosok ja dengan CL. Tiada lagi dilema bau kari lepas makan

Murah murah murah!

RM15 dan free postage kalau awak WA / SMS : 017-4336075 sekarang =)

COD Celebrity Lass di sekitar Putrajaya dan pos laju ke seluruh Negara tau.

p/s : lepas ni semua orang wajib ada CL dalam handbag ya (^_^)

#sayajual #celebritylass #baubadan #odorless #clteammar #hilangkanbaubadan #trialcelebritylass #celebritylassPutrajaya #teamdms

Monday, October 20, 2014

Meal Shakes Shaklee ~ Multivitamin Untuk Anak Anda

Rasa rindu pulak tengok gambar budak berdua ni. Debab montel je hehe.. sekarang  ni lasak kemain. Makan pun main-main je. Kena lah mama pujuk dan sabar dengan kerenah dorang.

Disebabkan dorang ni lasak dan makan pun memilih, mama bagi dorang makan supplemen Meal Shakes. Fungsi supplemen ni sebagai makanan  tambahan untuk menampung lompong2 nutrisi. Bukannya sebagai pengganti makanan tau. Jangan salah faham pula ye (^_^)

Resipi paling mudah nak bancuh  Meal Shakes Shaklee  ni cuma tambah 1 sudu kecil Meal Shakes  dalam minuman dorang. Tak kiralah  susu ke, ribena ke atau ice blended. Mudah saja, cuma perlukan  1 sudu kecil sudah  memadai sebab Meal Shakes  ni  lengkap dengan Vitamin dan protein yang diperlukan badan. Multivitamin tau =)

Nak cuba juga Meal Shakes  yang sedap ni? Meh roger2 kita ye:

WA / SMS : 017-4336075

COD di sekitar Putrajaya dan  Pos laju ke seluruh Malaysia

#sayajualshaklee #shakleeputrajaya #sayajual #shaklee #mealshakes

 

Sukanya ESP Shaklee =)

Tengah-tengah malam rasa lapar pula perut ni. Nak makan takut mok mok, tak makan kang tak lena tidur hehe..

Bangun kejap ke dapur terus bancuh Tamar Cocoa dan 2 sudu ESP. Minum suam-suam segelas tu dan Alhamdulillah,  kenyang sangat (^_^)

Ini salah satu sebab kenapa me sukakan ESP Shaklee. ESP memberikan rasa kenyang secara sihat. Tak payah nak makan berat tengah malam, segelas ESP dah sangat cukup. Nak buat minum sebagai sarapan pun sangat sesuai. Dapat bonus kulit cantik gebu lagi. Tak percaya? Cuba dulu lah baru tau kan? 😊

ESP Shaklee memang terbaik!

~ Paling laris
~ Paling hot ☆
~ Paling disukai ♡

Ramai yang dah merasai kehebatan ESP Shaklee. Pelbagai khasiat dalam satu bancuhan ESP yang sedap. Paling penting halal, semulajadi, selamat dan berkesan tau =)

Nak cuba juga ESP yang marvellous ni? Me akan kongsikan resipi paling best untuk anda cuba nanti.

Jangan segan ya pm atau WA me: 017-4336075 untuk dapatkan konsultansi lanjut.

Oh ya, COD di sekitar Putrajaya dan pos laju ke seluruh Malaysia. Tak ada masalah (^_^)

#sayajualshaklee #shakleeputrajaya #espshaklee

Kenapa saya suka ESP Shaklee?

Tengah-tengah malam rasa lapar pula perut ni. Nak makan takut mok mok, tak makan kang tak lena tidur hehe..

Bangun kejap ke dapur terus bancuh Tamar Cocoa dan 2 sudu ESP. Minum suam-suam segelas tu dan Alhamdulillah,  kenyang sangat (^_^)

Ini salah satu sebab kenapa me sukakan ESP Shaklee. ESP memberikan rasa kenyang secara sihat. Tak payah nak makan berat tengah malam, segelas ESP dah sangat cukup. Nak buat minum sebagai sarapan pun sangat sesuai. Dapat bonus kulit cantik gebu lagi. Tak percaya? Cuba dulu lah baru tau kan? 😊

ESP Shaklee memang terbaik!

~ Paling laris
~ Paling hot ☆
~ Paling disukai ♡

Ramai yang dah merasai kehebatan ESP Shaklee. Pelbagai khasiat dalam satu bancuhan ESP yang sedap. Paling penting halal, semulajadi, selamat dan berkesan tau =)

Nak cuba juga ESP yang marvellous ni? Me akan kongsikan resipi paling best untuk anda cuba nanti.

Jangan segan ya pm atau WA me: 017-4336075 untuk dapatkan konsultansi lanjut.

Oh ya, COD di sekitar Putrajaya dan pos laju ke seluruh Malaysia. Tak ada masalah (^_^)

#sayajualshaklee #shakleeputrajaya #espshaklee

Saturday, October 18, 2014

Petua Kurangkan Angin Dalam Badan

Pernah rasa tak sebu perut? Atau kembung perut?  Kadang-kadang rasa sendawa tak lepas, rasa ada 'sesuatu' kat kerongkong je.

Kalau pernah rasa macam tu, maknanya badan anda 'berangin'. Orang tua-tua kata banyak angin dalam badan. Kejap-kejap sendawa, kejap rasa nak membuang angin je. Sebenarnya bagus buang angin tu. Tapi jangan kat public tau hehe..

Ada beberapa sebab badan berangin. Salah satunya faktor pemakanan. Ada yang tak tahan makan makanan yang sejuk sebabnya makanan sejuk akan cepat buat badan berangin. Contohnya buah nangka, cempedak dan sukun. Kalau makan berlebihan mula la nak kembung perut.

Ha.. ibu dalam pantang paling kena jaga pemakanan ni. Jangan makan sebarangan saja. Ada yang tak tahan makan kubis tau semasa dalam pantang. Asyik kembung perut je. Kesian juga nanti baby pun ikut kembung.

Macam mana nak kurangkan rasa berangin ni?
Petua orang lama, rebus halia tua dan minum air rebusan tu. Ada yang sapukan minyak angin pada badan. Paling mujarab urut badan tu supaya angin dapat dibuang. Kalau nak bertungku pun bagus juga. Tidur malam pakai stokin tebal. Macam orang berpantang tu 😊

Air rebusan halia tu ramai yang amalkan. Tapi ramai juga tak sanggup nak minum sebab rasa pedas kan? Jangan risau, kalau nak cuba halia moden ~ Peppermint Ginger Plus Shaklee pun boleh. Gabungan beberapa herba dan halia yang tak rasa pedas pun. Bentuknya tablet dan mudah ditelan. Senang dan berkesan.

Peppermint Ginger Plus ni sesuai juga untuk yang ada masalah gastrik. Memang membantu sangat untuk keluarkan angin dan asid dalam perut yang buatkan rasa tak selesa tu.

Apa-apa pun jaga pemakanan tau. Nanti dah berangin badan memang tak selesa sangat kan? Yang nak cuba Peppermint Ginger Plus Shaklee ni boleh WA / SMS : 017-4336075.

COD di sekitar Putrajaya dan pos laju ke seluruh Negara 😊

#sayajualshaklee #shakleeputrajaya #sayajual #shaklee #PeppermintGingerPlus #halia

Friday, October 17, 2014

Bersyukurkah kita?


Alhamdulillah

 
Masih lagi dapat bernafas di bumi Allah yang indah ni.. syukur Alhamdulillah..

 
Tak kira suka atau tidak dengan sesuatu yang kita perlu atau terpaksa hadapi, kita sepatutnya bersyukur.. ya, dengan apa saja kurniaan Allah, pastinya akan membawa kebaikan walaupun pada mulanya terasa berat untuk kita hadapi. Percayalah pasti ada hikmah di sebalik setiap kejadian yang berlaku.

 
Kadang-kadang me rasa agak kecewa dengan sikap sesetengah orang kita yang suka menyalahkan orang lain, menyalahkan itu ini dan yang paling teruk menyalahkan takdir dengan apa yang menimpanya. Tak sedarkah itu semua ketentuan Allah? Mungkin itu dugaan dan cabaran yang perlu dihadapi. Mungkin juga ada salah dan silapnya dari pihak diri sendiri tanpa kita menyedari?

 
Itu yang ditimpa musibah, yang mendapat nikmat pula ada yang lupa diri. Bangga dengan apa yang dicapai, riak dengan apa yang diperoleh. Apatah lagi jika kejayaan itu ditunjuk-tunjuk kepada orang dan dibanding-bandingkan.
 

Allahuakbar.. sahabat sekalian tolonglah sedar, sampai bila nak berlagak? Allah boleh beri dan tarik balik sekelip mata saja semua itu. Kesederhanaan itu sangat perlu. Jangan berlebih-lebih dalam apa perkara sekali pun.
 

Kesimpulannya, bersyukurlah kita dengan nikmat-Nya..baik dan buruk sesuatu itu pasti ada hikmahnya kan?

In Sha Allah =)
 
 

Tamar Cocoa (Al-Haddad) Putrajaya

Assalamualaikum,

Nak rasa minuma coklat sedap? Dengan gabungan kurma yang sememangnya sangat berkhasiat, khas untuk anda semua.

Jom nikmati Tamar Cocoa, sedapnya lain daripada yang lain =)

ps: COD di sekitar Putrajaya dan pos laju ke seluruh Negara (^_^)

WA/SMS: Amy (017-4336075)